JÄRKI JA TUNTEET
15. – 26.8.2018

AVAJAISET 14.8. KLO 17-19

Maalauksia, veistoksia ja videoteos

Taiteiden yönä 23.8. klo 18 – 21 taidehuutokauppa Pääkaupungin turvakoti ry:n hyväksi.

Muutokset ravisuttavat tällä hetkellä koko maailmaa. Ohjaavatko ihmisiä päätöksissään järki vai tunteet? Mitä on protektionismin takana? Entä vihapuheiden? Annammeko tunteille vallan keskustellessamme pakolaiskysymyksistä? Tunteet vaikuttavat olevan pinnalla järjen äänen kustannuksella monissa päivänpolttavissa kysymyksissä.

Omiin henkilökohtaisiin päätöksiimme vaikuttavat kaikkina hetkinä sekä järki että tunteet. Järkevyyttä tavoitellaan, tunteiden näyttämistä arastellaan. Työelämässä olevia opastetaan työhyvinvoinnin nimessä kertomaan ja näyttämään tunteitaan, mutta myös hallitsemaan niitä. On hyvä opetella tunnistamaan omat tapansa reagoida ja luoda keinovalikoima tunnereaktion jalostamiseksi.

Näyttelyssä taiteilijat kertovat teoksillaan järjen ja tunteiden maailmoista sekä niiden välisestä ristiriidasta. Näyttely avaa käsitteitä katsojan pohdittavaksi. Kun järki ja tunteet on maalattu/rakennettu eri värein ja muodoin, veistetty, videoitu katsojan silmien eteen, avautuu uusia mahdollisuuksia nähdä meissä syvällä vaikuttavat pohjavirrat. Näyttely myös haastaa katsojaa pohtimaan omia reagointitapojaan tämän päivän maailmassa. Tämä näyttely voi olla syvästi merkityksellinen henkilökohtaisella tasolla.

Taiteilijat
Maarit Björkman-Väliahdet, Eila Ekman-Björkman, Reeta Gröhn-Soininen, Tuija HP, Veera Pajulahti, Pirjo Sievänen, Mari Terkomaa, Helena Vartiainen, Marina Yannopoulos.

Näyttelyn yhteistyökumppanit
Jukka Haapalainen, Sirpa Suutari-Jääskö / Haapalainen SuutariJääskö Dance Studios, Kuvaaja: Janne Talasma / Talasma Oy, Pääkaupungin turvakoti ry

Ryhmän esittely
CoMoScan taiteilijat: Maarit Björkman-Väliahdet, Eila Ekman-Björkman, Veera Pajulahti, Pirjo Sievänen, Mari Terkomaa ja Marina Yannopoulos. Se perustettiin vuonna 2014 ja perustuu keskinäiseen tiedon jakamiseen, voimavarojen yhdistämiseen ja ryhmän jäsenten väliseen yhteistyöhön. Ryhmä luo taidenäyttelyitä ja taidetapahtumia sekä tiedottaa jäsentensä näyttelyistä. Tapahtumiin kutsutaan vierailevia taiteilijoita. Näin verkostoidutaan paikallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Taidekartta ry:n taiteilijat: Tuija Hirvonen-Puhakka, Reetta Gröhn-Soininen ja Helena Vartiainen

Kaapelitehdas / Valssaamo, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Auki: ma – pe klo 11 – 18, la – su klo 11 -17

Taiteilijaryhmä CoMoSca
Yhteyshenkilö:
Maarit Björkman-Väliahdet
maaritbjorkman@icloud.com
+358 50-3000653