Kaunis mieli – kaunis maailma

Elämme maailmassa, joka on usein paha ja väkivaltainen. Maailmamme tuottaa uutisia ja tarinoita iskuista, lyönneistä, pahoinpitelyistä; jäljistä, jotka eivät parane, vaikka mustelmat haalistuvat.
Me kaikki tunnemme ja tiedämme nämä tarinat, koska niitä tapahtuu lähipiirissämmekin. Jokaisella on kuitenkin oikeus arvokkaaseen elämään. Ja jos ihmisillä olisi kaunis mieli, olisi maailmammekin kaunis, vapaa väkivallasta ja väkivaltaisista tarinoista.

Taiteilijaryhmä CoMoScA ja Pääkaupungin turvakoti ry haluavat näyttää yhdessä maailman, jossa elämme ja maailman, jossa voisimme elää. CoMoScA ja turvakoti haluavat nähdä maailman kauniina. Ja kysymys ei ole siitä, voisiko kaunis maailma toimia; kysymys on siitä uskommeko siihen ja haluammeko itse vaikuttaa sen toteutumiseen.

Ja vaikka maailmamme ei olekaan kaunis, niin onneksi on paikkoja yhteisöjä, jotka tekevät jatkuvasti töitä sen eteen, että maailma olisi parempi paikka. Näistä esimerkkinä pääkaupungin turvakoti ry, joka täyttää tänä vuonna 40 vuotta.
CoMoScA haluaa olla tukemassa turvakodin toimintaa. Taiteilijaryhmä järjestää näyttelyn aiheena Kaunis mieli, jossa teoksia huutokaupataan ja kaikki niistä saatu tuotto ohjataan turvakoti ry:lle.

Tuomarinkylän kartanon Klementinan Sali järjestää näyttelyn aikana akvarellipiknik –tapahtuman 9.6. klo 13-16. Tapahtumaan saa osallistua kuka tahansa ja tehdä vaikka elämänsä ensimmäisen ja ainoan akvarellitaideteoksen. Tapahtumassa elävää musiikkia ja maalaajia ohjaavat CoMoScAn taiteilijat.

Näyttelyaika: 31.5 – 1.7.-18

Avajaiset 30.5. -18 klo 17.30 – 19.30

Avajaiset alkavat klo 17.30 ja taiteilijaesittelyt klo 17.50 jonka jälkeen esiintyy SiRiUs, laulu Riitta Marjamaa ja säestys Simo Wuorinen.

Turvakoti on tarkoitettu väkivaltaa kohtaaville mutta myös väkivallan tekijöille. Se tarjoaa turvaa ja apua, sekä mahdollisuuden molemmille osapuolille eheytyä, selvitä ja jatkaa elämää. Suurin vastuu ja osuus on kuitenkin ihmisellä itsellään. Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikasi lähisuhteessaan väkivaltaa kohdanneille silloin, kun kotiin jääminen tuntuu vaikealta tai vaaralliselta.

CoMoScan taiteilijat ovat suomalainen taiteilijaryhmä joka toimii nykytaiteen kentällä. Se perustettiin vuonna 2014 ja perustuu keskinäiseen tiedon jakamiseen, voimavarojen yhdistämiseen ja ryhmän jäsenten väliseen yhteistyöhön. Ryhmä luo taidenäyttelyitä ja taidetapahtumia.
www.comosca.fi

CoMoScA taiteilijat: Maarit Björkman-Väliahdet, Nina Caballero, Eila Ekman Björkman, Mari Terkomaa, Veera Pajulahti, Pirjo Sievänen, Marina Yannopoulos


Näyttely on auki: ti-pe klo 11-18, la-su klo 11-17
Auki 1.6. klo 11 – 16, 2.6. yksityistilaisuus

Yhteystiedot: Maarit Björkman-Väliahdet
maaritbjorkman@icloud.fi
050-3000653

Tuomarinkylän kartano rak. A
Tuomarinkyläntie 1-10, 00690 HKI
klementinansali@gmail.com